OIKEAA KESÄÄ ODOTELLESSA

Kalenterissa lukee kesäkuu mutta itse kesä antaa vielä odottaa.
Omenapuut kukkivat kotipihallamme mutta taitaa jäädä sato köyhäksi, kun pölyttäjät puuttuvat.
Myös 10 vuotta vanha luumupuu kukkii nyt ensimmäistä kertaa ja saattaa olla, että satoa joudutaan odottamaan vielä toiset 10 vuotta.

Kelloliikkeessä kevät päättyi valmistujaislahjojen paketointiin.
Alkanut ”kalenterikesä” näkyy lisääntyneenä rippilahjojen kysyntänä.
Rippilahjoissa turkulaisuus on taas valttia! Upeat Tammi Jewelleryn rippiristit on paketoitu monen nuoren lahjaksi.
Hopeisten rippiristien kysyntä jatkaa voittokulkuaan. Osittain se johtuu varmaankin huokeammasta hinnasta mutta varmasti myös ilmeikkäämmästä muotoilusta eli hopearistien runsaasta mallivalikoimasta.
Tänäkinkesänä rippiristit ovat hopean ja kullan lisäksi myös terästä.

Lämpimiä uimavesiä odotellessa pitää taas muistuttaa, että vaikka kellossa lukee 100m tai 10ATM tai 10bar, niin se ei tarkoita ihan mitä tahansa pulikointia vedessä!
Tämä pitää muistaa etenkin, jos kellolla on ikää lähemmäs 10 vuotta. Siinä ajassa kellon tiivisteet ovat ehtineet kulua ja kovettua. Nupin tai nuppien juuriin on voinut kerääntyä likaa, joka mahdollistaa veden kulkeutumisen kellon sisälle. Uimavedet ulkona ja hallissa, hiki, kosmetiikka ja ihan arkinen pöly ja lika kuluttavat tiivisteitä ja sitä on vaikea havaita kellon päältä. Tästä johtuen ns. kunnossapitohuolto on hyvä keino ehkäistä höyry-yllätyksen syntyminen kellon lasin sisäpuolelle. Kunnossapitohuollossa kellon kuoret ja ranneke pestään ja kaikkiin ”reikiin” vaihdetaan uudet tiivisteet, jolloin kosteussuojaus saadaan taas alkuperäiselle tasolle. Meilllä tätä työtä ehdotetaan usein paristonvaihdon yhteydessä varsinkin kalliisiin merkkikelloihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.