Suomalaista muotoilua – AARNI

Suomalaiset Aarni-kellot ovat liikkeessämme suuressa suosiossa. Aarni on vielä nuori kellomerkki – se täyttää joulukuussa viisi vuotta – mutta se on tarinallaan ja konseptillaan löytänyt itselleen jatkuvasti kasvavan, uskollisen asiakaskunnan.

Aarni-konseptin takana on kolmikko Pyry, Niklas ja Samuli. Heidän ystävyytensä juontaa lapsuuteen asti, jolloin he kaikki asuivat pienessä Klaukkalan kylässä. Kaverukset viettivät paljon aikaa luonnossa, lähimetsissä patikoiden ja nuotion äärellä iltaa istuen. He oppivat lapsesta pitäen kunnioittamaan ja rakastamaan luontoa itsestäänselvänä asiana.

Vartuttuaan nämä ystävykset kohtasivat uudelleen Helsingissä ja saivat idean yhteisestä yrityksestä, jossa yhdistyisi heidän jakamansa kiinnostus kelloja ja rakkaus metsää kohtaan. Ideaa kypsyteltiin rauhassa ja pohjatyö tehtiin perinpohjaisesti: päämääränä oli ennen näkemätön tuote ja mallisto, jossa puuta käytettäisiin keskeisenä materiaalina. Miehet halusivat osoittaa, että puu, suomalaisten rakastama kaunis ja perinteinen materiaali rakentamisessa ja sisustuksessa, toimisi erinomaisesti myös ihan uudenlaisten, laadukkaiden tuotteiden toteuttamisessa. Ideat johtivat perusteelliseen tuotekehittelyyn, jonka tuloksensa syntyi Aarni-tuoteperhe.

Aarnin kellomallisto on kauniiksi ja kestäväksi suunniteltu. Kelloissa yhdistyvät elegantti muotoilu, ainutlaatuiset materiaalit ja sveitsiläiset koneistot. Kellot ovat saaneet valtavasti kiittävää palautetta niiden erityisestä käyttömukavuudesta. Puupaloista kootut rannekkeet eivät hiosta rannetta ja ovat kevyitä jokapäiväisessä käytössä. Nahkarannekkeisten mallien hirvennahka on miellyttävän pehmeää ja hyvin ranteeseen muotoutuvaa heti ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien.

Puiset kellonrungot kätkevät sisäänsä ruostumattomasta teräksestä valmistetun vesitiiviin kotelon kellon koneistolle. Kelloihin on valittu parhaat puumateriaalit, jotka ovat kauniin ulkomuodon lisäksi myös erityisen kestäviä. Suomalaisista puulaaduista ovat mallistossa mukana visakoivu-, jalava- ja saarni. Tammi tuotetaan Saksasta ja eksoottisemmista puulaaduista omat erityisvärinsä mallistolle antavat oliivi-, pähkinäpuu- ja ebenpuu. Kaikki Aarnin mallistoissa käytetty ulkomainen puu on sertifioidusti viljeltyä. Suomalaisen puun alkuperä puolestaan tunnetaan paikkakunnan tarkkuudella. Luonnon monimuotoisuuden syvä kunnioittaminen ja vastuu metsistä ovat Aarnin toiminnan perusarvoja.

Eri puulajien lisäksi kellojen rannekemateriaaliksi valikoitui suomalainen hirvennahka. Sitä ei toistaiseksi ole osattu hyödyntää kovin paljon, vaikka hirviä kaadetaan Suomessa vuosittain noin 50 000. Nahka on hirvenmetsästyksen sivutuote, jolle ei toistaiseksi ole ollut paljon käyttöä. Yhtään hirveä ei siis metsästetä nahan takia. Toivottasti Aarnin innovaatio hirvennahan käytöstä tuotteistoonsa antaisi mallia muillekin valmistajille – nykyään uljaan eläimen nahka päätyy suurimmaksi osaksi jätteeksi, mikä ei ole ympäristölle kestävää. Aarnin hirvennahkaa hyödyntävä tuote on käyttäjälleen myös pieni pala suomalaista luontoa mukana ranteessa.

Aarnin kellomallistoon kuuluvat puurannekkeiset Vega-kellot (halkaisija 38 mm) ja vähän isommat puurannekkeiset XO-kellot (halkaisija 43 mm), sekä nahkarannekkeiset Aurora (halkaisija 36 mm) ja Loihi (halkaisija 40 mm). Kellojen kaikki mallit sopivat tyyliltään sekä naisille että miehille. Koko mallisto on saatavilla liikkeestämme. Jos suosikkimalli on tilapäisesti liikkeestä loppu, saamme uutta tilalle lyhyellä toimitusajalla, kunhan sitä on Aarnin omassa varastossa saatavilla.

Aarni-kellojen lisäksi löytyy liikkeestämme myös pieni valikoima Aarnin luonnonmateriaaleista valmistettuja lompakoita – niiden muotoilu, kestävuus ja ekologisuus on yhtä tarkoin harkittua kuin kellojen. Aarnin lompakot ja korttikotelot valmistetaan korkkipuusta ja suomalaisesta hirvennahasta. Lompakot ovat kompaktin kokoisia ja kauniita. Lompakkomallistosta löytyy myös RFID-suojauksella varustetut mallit, jotka estävät korttien skannauksen väärin perustein.