KÄKIKELLOJA JA TITAANIA

paristolla toimiva käkikello

Koulujen alku on tuonut aamuliikenteeseen ruuhkaa ja tasaisempi asiakasvirta kaupassa ajoittuu selkeämmin aamu- ja iltapäivään, eli turkulaisilta alkaa lomat olla ohi.
Lahjoja tarvitaan onnekseni edelleen, vaikka kesän suurin juhlabuumi on varmaankin jo ohitettu.
Tässä vaiheessa kesää lahjalistalta on nostettava esiin yksi iloinen yllättäjä, nimittäin käkikello!
Astuessani ensimmäisen kerran kelloliikkeen tiskin taakse, en olisi kuvitellut A) myyväni käkikelloja ja B) suosittelevani käkikelloa lahjaksi..
Mutta jo muutaman kuukauden jälkeen jouduin miettimään kantaani uudelleen. No mikä tekee käkikellosta suositun?

vedettävä käkikello

Uutta ja vanhaa on nyt lupa yhdistellä sisustuksessa. Paristokäkikello osaa olla öisin hiljaa pesässään. Lähes aina käkikellon ostohetkeen liittyy jokin tarina. Meillä kaikilla on jonkinlainen muisto käkikelloista. Joku muistaa tasaisen kellon raksutuksen mummolassa tai kesämökin seinällä. Jännitys ja odotus on tiivistynyt hetkeen, jolloin käki on kurkistanut luukustaan. Sitä samaa, aitoa lapsen riemua näkee ja kuulee täällä kelloliikeessä edelleen, kun vanhemmat haluavat esitellä jälkikasvulleen käkikellon ihmettä.
Mukavalta kuulosti erään asiakkaan tarina eli suvussa käkikello annetaan aina kastelahjaksi. Kellon puukuoren väri vain vaihtuu sukupolven vaihtuessa.

Ja sitten asiaa titaanista.
Jokaisena kauppapäivänä joku tiedustelee titaanista rannekelloa. Mitä ihmeen titaanikelloa, tiedusteli vieressä seisonut teräskelloa sovittanut asiakas?

Titaanista sanotaan Wikipediassa mm. seuraavaa:
”Titaani (lat. titanium) on metallinen alkuaine. Sen kemiallinen merkki on Ti ja järjestysluku 22. Titaanin sulamispiste on 1668 °C. Titaani on kevyttä ja hyvin muokattavissa. Titaanin löysi 1700-luvun lopulla William Gregor. Titaani.kestää korroosiota erittäin hyvin. Happi-ilmakehässä se muodostaa pinnalleen inertin oksidikerroksen, joka kestää laimeaa rikki- ja suolahappoa, orgaanisia happoja ja klooria. Titaani on lähes yhtä lujaa kuin teräs, mutta 45 % kevyempää. Se on 60 % painavampaa kuin alumiini, mutta kaksi kertaa vahvempaa. Titaani on myös erittäin väsymiskestävä. Elimistön hylkimisreaktio titaania kohtaan on pieni ”.

Ehkäpä juuri em. syistä johtuen tänään viimeksi asiakas etsi sitä kevyttä ja lämmintä rannekelloa.

Tervetuloa kokeilemaan.

2 responses to “KÄKIKELLOJA JA TITAANIA

  Onko teillä lapselle sopivaa käkikelloa ja mihin hintaan ?

  Jos on ja tilaan nyt niin milloin se on minulla ?

   Hei Päivi,
   Valitettavasti käkikellojemme toimittaja on jäänyt eläkkeelle ilman jatkajaa, joten olemme olleet toistaiseksi ilman käkikelloja.
   Käy kurkistamassa mitä löytyy Kelloliike Hautaniemen verkkokaupasta – sinne olen asiakkaita ohjannut ja moni on sieltä mieleisensä löytänyt:
   https://verkkokauppa.hautaniemi.fi/

   Toivottavasti voimme palvella paremmin muissa asioissa.
   Terveisin
   Hanna-Maija R.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.